ref: refs/heads/v3.0

2020 Ptt Emekli Kredisi ve Şartları

PTT emekli kredisi 2020 yılında da cazip faiz koşullarıyla sunulmaya devam ediyor. Emekliler için kredi desteği sunan PTT’den alabileceğiniz bu kredinin özelliklerini, şartlarını ve faiz oranlarını yazımızdan okuyabilirsiniz.

2020 Ptt Emekli Kredisi ve Şartları
29.12.2016
A+
A-

PTT emekli kredisi, diğer bankalar üzerinden verilmektedir. PTT, direkt olarak kendi şubelerinden kredi vermez. PTT ile anlaşmalı bankalardan alınabilecek kredilerin şartları, başvuru yolları ve miktarları, PTT tarafından düzenlenmiştir. Kredilerde, her banka kendi faiz oranını belirlemektedir.

PTT’nin Kredi Anlaşması Yaptığı Bankalar

PTT kredilerinden yararlanılabilecek bankalar şöyle sıralanabilir:

  • ING Bank
  • Aktif Bank
  • TEB
  • Denizbank
  • Burgan Bank

Bu bankalara yapılan başvurularda PTT kredilerinden yararlanma imkanı mümkündür. Maaşlarını PTT’den alan emekliler, bu bankalara kredi başvurusunda bulunabilmektedir. Bankalara yapılan başvurular, emekli, maaşını bu bankadan çekiyormuş gibi değerlendirilir. Bunun yanında PTT, emekli promosyonları gibi ek kampanyalar düzenleyerek emeklilere hitap etmeyi hedeflemektedir.

[ninja_tables id=”10586″]

Aktifbank’tan Emeklilik Kredisi

Emeklilere kredi imkanı sunan Aktifbank, PTT ile anlaşmalı olarak bu hizmeti vermektedir. Emekli kredi kampanyasından yararlanmanın tek şartı, emekli maaşının PTT’den alınmasıdır. Aktif Bank’ın emekli kredisi kampanyasının limiti 1.000 TL ile 40.000 TL arasıdır. 48 ay vade ile verilen kredide, 50 TL dosya masrafı alınmaktadır. Faiz oranları yapılacak vadeye göre değişiklik gösteren kredi, en uygun vade avantajı ile müşterilere sunulmaktadır.

Bu kredinin başvuruları PTT şubelerinden yapılmaktadır. En yakın PTT şubesine giderek yapacağınız başvuruda, vezneden Aktifbank emeklilik kredisi başvuru formu istemeniz gerekecektir. Formu doldurduktan sonra, form üzerinde beyan ettiğiniz bilgiler sisteme girilir ve sistemden onay beklenir. Başvuru sonucunda onay alan emekliler, 40.000 TL limitli kredinin uygun ödeme seçeneklerini ve faiz oranlarını konuşmak için Aktifbank şubelerine davet edilir. Şubelerin bireysel müşteri temsilcilikleri ile görüşmesi gereken emekliler, buradan gelecek onay sonucunda kredilerini alabilmektedir.Ayrıca 30 bin tl ye kadar internetten aktif bank ihtiyaç kredisi‘de çekebilirsiniz.

Aktif Bank PTT Emeklilik Kredisi Ekranı Başvuru Adımları
Aktifbank PTT Kredisi Başvurusu

PTT Anlaşmalı Şekerbank Kredisi

Şekerbank emekli kredisi kampanyası, PTT anlaşmalı olarak 48 ay vade ile verilmektedir. Kredinin faiz oranı sabit %1,49 olarak belirlenmiştir. Şekerbank emekli kredisinin miktarı en fazla 36.000 TL olabilmektedir. Maaşlarını PTT’den alan emeklilere sunulan kredi imkanı, sadece nüfus cüzdanı ile değerlendirmeye alınmaktadır.

Krediye başvuru yapmak için en yakın PTT şubesine gidilerek Şekerbank emekli kredisi almak istediğinizi söylemelisiniz. Vezne tarafından size verilecek formu doldurmanız halinde forma girdiğiniz bilgiler sisteme işlenecektir. Bu bilgiler doğrultusunda krediniz onaylanırsa, Şekerbank şubelerine giderek kredi detaylarını konuşmanız gerekecektir. Vadelere ve ödeme koşullarına bu şekilde karar verdikten sonra krediniz, Şekerbank tarafından size takdim edilir. Ödeyeceğiniz faizler dahil meblağdan emin değilseniz, Şekerbank resmi internet sitesinde bulunan kredi hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz.

Vakıfbank PTT Anlaşmalı Emeklilik Kredisi

Vakıfbank’tan emeklilik kredisi kampanyası PTT ile anlaşmalı olarak yürütülmektedir. Emekli maaşını PTT’den alan müşteriler için verilecek kredinin üst limiti 20.000 TL olarak belirlenmiştir. Tutar, 36 ay vadeli olarak müşterilere sunulmaktadır. Bankanın emekli kredisinde yaş sınırı 80 olarak görünmektedir. 80 yaşını aşmış emeklilere kredi kullanma imkanı verilmezken, 75 yaş üzerine kredi imkanı riskli olarak adlandırılır. Kredinin vadeleri ayarlanırken, 75 yaş üzerinde 80 yaşı tamamlayan vadeler uygulanır. Örneğin 78 yaş için vade imkanı en fazla 2 yıl olabilir.

Denizbank Emekli Kredisi

Denizbank’tan emeklilere PTT anlaşmalı kredi kapsamında %1,75 faiz imkanı ile kredi hizmeti sunulmaktadır. Alınabilecek kredinin üst limiti 36.000 TL olarak belirlenmiştir. Bankanın 80 yaş sınırı bulunmaktadır. Banka, 80 yaşını aşmış emeklilere kredi imkanı tanımamaktadır. Denizbank’ın emekli kredisi kampanyasından yararlanmak isteyen kişilerin PTT şubelerine başvuru yapmaları gerekmektedir. PTT şubelerindeki vezneler tarafından verilen formu doldurduktan sonra formun sisteme girilmesi beklenmelidir. Formda belirtilen tüm bilgilerin doğruluğundan emin olunmalıdır. Form, sisteme geçtikten sonra banka, emekli ile iletişim kuracaktır. Emekli kredisi başvurusunun onay alması halinde en yakın Denizbank şubeleri ziyaret edilerek hesap açılmalı ve vadelendirme işlemi konuşulmalıdır. Bu kredinin faiz oranları, yapılan vadeye göre şekil almaz. %1,75 faiz oranları, sabit şekilde konulmuştur.

Deniz Bank PTT Kredisi Başvuru adımları
Deniz Bank PTT Kredisi Başvuru

ING Bank Emekli Kredisi

ING Bank’tan PTT anlaşmalı kredi kullanmak için PTT şubeleri ziyaret edilmelidir. Kredi için verilecek limit en az 1.000 TL, en fazla 45.000 TL olabilmektedir. Verilen kredilerde kullanılan faiz oranları %1,54 üzerinden hesaplanmaktadır. En fazla 48 aylık vadede ödeme yapılabilmektedir. Bankanın bu kredi için şartı, kişinin en fazla 75 yaşında olmasıdır. Bu krediye başvuran emekli için 70 yaş riskli, 75 ve üzeri yaş ise kredi verilemez olarak nitelendirilir. Kişinin yaşı 73’ten fazla ise sağlanan kredi vadesi miktarı, 75’e tamamlayacak şekilde ayarlanır. Örneğin 73 yaş için en fazla vade miktarı 2 yıl olabilir.

TEB Jet PTT Anlaşmalı Kredi

TEB Jet emekli kredisi kapsamında kredi tahsis ücreti alınmamaktadır. Emekli kredisinin aylık faizi %1,55 olarak belirlenmiştir. Belirlenen faiz oranı sabittir. En az 3, en fazla 48 ay vade imkanı sunulan kredi; en az 1.000 TL, en fazla 20.000 TL şeklinde verilmektedir. TEB Bankası bünyesinde verilen kredinin başvuruları PTT şubelerinden yapılabilmektedir. Şubelerden yapılabilecek başvurularda kişiler, TEB Bankası’ndan emeklilik kredisi almak istediklerine dair form doldurmalıdır. Doldurdukları formun sisteme işlemesinden itibaren birkaç gün içinde banka tarafından aranacaklardır. Kredinin olumlu sonuçlanması halinde banka şubelerini ziyaret etmeleri gerekmektedir. Bunun yanında banka, her ne kadar PTT destekli bir kredi sunmakta olsa da, kişilerden teminat ve kefil isteme hakkını saklı tutmaktadır.

Teb Bankası PTT Emekli Kredisi Başvuru Adımları
Teb Bankası PTT Emekli Kredisi

Odeabank Nakit Hazır Emeklilik Kredisi

Odeabank PTT destekli emeklilik kredisi 50.000 TL limit ile verilmektedir. Kredinin alınabilecek en düşük miktarı 1.000 TL olabilir. %1,64 faiz oranlarına sahip kredi, 48 ay vade ile verilebilmektedir. Kredinin alımı sırasında yaş koşulu göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kapsamda bankanın yaş sınırı 80 olarak bildirilmiştir. Banka, 80 yaşını aşmış emekliler için kredi hizmeti sunmamaktadır.

Fibabanka Emekli Kredisi

Fibabanka’dan PTT anlaşmalı emeklilik kredisi kapsamında 48 ay vade ile 30.000 TL limitli  kredi imkanı sunulmaktadır. %1,55’ten başlayan fırsatlarla sunulan kredi imkanı, en yakın PTT şubesi ziyaret edilerek değerlendirilebilir. İsteğe göre Fibabanka hesabı açarak ya da PTT hesabı kullanılarak kredinin kişiye ulaşması sağlanabilir. Kredi için yaş sınırı 75 olarak görülmektedir. 75 yaşını geçmiş emeklilere kredi hizmeti sunulmamakta iken, 70 yaşını aşmış emekliler riskli olarak değerlendirilmektedir. Bu kapsamda 70 yaşını aşmış emeklilerin kullanabilecekleri kredilerin tutarı, 70 yaşından küçük emeklilere göre daha düşük olmaktadır.

Fibabanka kredi hizmetlerinden yararlanmak için kullanılacak yöntem genellikle internet olsa da, PTT anlaşmalı emeklilik kredisi kullanmak için en doğru yöntem PTT iş yerlerini ziyaret etmektir. Buradan alınacak form doldurularak vezneye teslim edilmeli, sisteme giriş yapıldığından emin olunmalıdır. Girişin ardından, formda belirttiğiniz cep telefonunuza SMS yoluyla kredinizin durumu bildirilecektir. Kredinizin onaylanması halinde isteğinize göre kredi tutarınız PTT hesabınıza ya da Fibabanka hesabınıza ulaştırılır.

PTT Anlaşmalı Emekli Kredilerine Başvuruda İstenen Belgeler

Emekli kredilerinde istenen evraklar şöyle sıralanabilir:

  • Gelir belgesi
  • Emekli yazısı
  • T.C. kimlik belgesi
  • İkametgah belgesi
  • Emekli maaşını PTT’den aldığına dair belge (istenirse)

Bu evrakların haricinde bankalar her ne kadar teminat olarak kişinin PTT’den aldığı emekli maaşını görse de, bazı durumlarda ipotek ya da kefil istenebilmektedir. Bu durumlar için ipotek edilecek kıymetliye dair gerekli tapu benzeri belgeler hazır bulundurulmalıdır.

[benzeryazi pid=1416]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.