ref: refs/heads/v3.0

Kredi Kartı Borcu Yapılandıran Bankalar 2023

Kredi kartı borcu yapılandıran bankalar 2023 yılı içerisinde kart yapılandırmasına dönük başvurularınızı kabul ediyor. Kredi kartı borcunuzu ödeyemiyor ve taksitlendirmek istiyorsanız başvuru yapabileceğiniz bankaları okuyabilirsiniz.

Kredi Kartı Borcu Yapılandıran Bankalar 2023

Kart borcu yapılandırma hizmeti veren birçok banka bulunmakta ve profesyonel hizmetleri ile dikkat çekmektedir. Borç yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını şube üzerinden kabul eden bankalar olduğu gibi birçok banka da hızlı kredi imkânı ile SMS ve internet sitesi aracılığı ile de başvuruları kabul etmektedir. Kart borcu yapılandırma için bazı bankalar tarafından kredi verilmekte ve öncelikle belli şartların yerine getirilmesi talep edilmektedir. Kredi kartı borcu yapılandırılması sadece Türk vatandaşlarına yönelik bir hizmet olup Türkiye’de bulunan yabancı uyruklu vatandaşlar bu hizmetten yararlanamamaktadır.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırması Nedir?

Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara yönelik verilen bir hizmettir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından sunulan bu avantaj ile birçok vatandaş borçlarını yapılandırarak rahat geri ödeme yapabilmektedir. Kredi kartı borcu yapılandırması borcunu tek bir bankadan ödemek isteyenlere yönelik yapılan bir işlemdir.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırması Nasıl Olur?

Kredi kartı borcu yapılandırması nasıl yapılır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Borç yapılandırma işlemi için ilgili bankalar ile iletişime geçerek tüm borcun tek bir bankaya aktarılması sağlanmalıdır. Bunun için borç transferinin bankalar tarafından yönetilmesi gerekmektedir. Borç transferi için bankalar ek ücret talep edebilmekte ve bu durum her bankaya göre farklılık gösterebilmektedir. Kredi kartı borcu yapılandırması bankalar aracılığı ile yapılmaktadır.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırılması İçin Ne Gerekiyor?

Kredi kartı borcu yapılandırma işlemi için öncelikle her banka tarafından belirlenen özel kural ve şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bankalar başvuruları kabul etmemekte ve yapılandırma süreci askıya alınmaktadır. Kredi kartı borcu yapılandırması için belirli evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Öncesinde Kredi Kartı Borcu Ödenmemesi Halinde Olacaklar yazımıza göz atabilirsiniz.

Hangi Durumlarda Borç Yapılandırma Gerçekleştirilir?

Borç yapılandırma başvurusu borçlar ödenemediği durumda yapılabilmektedir. Birden çok bankaya borcu olan kişilere borç yapılandırma hizmeti verilmektedir. Borç yapılandırma hizmetinden yararlanmak için birden fazla bankada borç bulunması gerekmektedir.

Borç Ne Kadar Süre ile Ödenmez ise Yapılandırma Başlatılır?

Kredi kartı borç süresi eğer 90 günü geçer ise 90. Gün itibari ile banka tarafından yasal süreç başlatılabilmektedir. Yasal sürecin başlatılmaması için ise bankalar yapılandırma hizmeti vermektedir. Gecikme bedeli, faiz oranı ve miktarın toplam tutarı üzerine eklenen yeni faiz ve vade uzunluğu ile tekrar hesaplama yapılmaktadır.

Kredi Notu Düşük Olanlar Borç Yapılandırabilir Mi?

Kredi notu düşükler borç yapılandırma hizmetinden yararlanabilmektedir. Burada önemli olan sadece aylık düzenli gelir miktarıdır. Kredi notu düşük olan vatandaşlar eğer kara listeye yer almıyorlar ise kolaylıkla borç yapılandırma hizmetinden yararlanabilmektedir.

Borç Yapılandırma İşlemi Ne Zaman Onaylanır?

Borç yapılandırma başvurusu onayı bankalar tarafından verilmektedir. Çok kısa bir süre içinde açıklanmasına rağmen bazen bankaların meşguliyet durumlarına bağlı olarak sonuçların geç açıklandığı da görülebilmektedir. Borç yapılandırma hizmetinden yararlanmak için birçok vatandaşın sabırlı olması ve transfer sürecini iyi planlaması gerekmektedir.

Borç Yapılandırma İşleminde Borç Transferi Nasıl Yapılır?

Borç yapılandırma işleminde borç transferi bankalar tarafından yapılmaktadır. Tüm süreci bankalar yürütmekte ve borç transferi işlemi ile onlar ilgilenmektedir. Bankalar tarafından borç transfer işlemi için ek ücret talep edilebilmektedir.

Borç Yapılandırması İçin Son Başvuru Tarihi Nedir?

Borç yapılandırma son tarihi bulunmamaktadır. Borç yapılandırma hizmetinden yararlanmak isteyen her vatandaş istedikleri zaman yapılandırma kredisine başvuru yapabilmektedir. Borç yapılandırma kredisi almak için istenilen tarihte ilgili bankaya başvuru yapılabilmekte ve kredi alınabilmektedir.

Borç Yapılandırma Kredisi İçin İstenen Evraklar Nedir?

Borç yapılandırma kredisi belgeleri arasında sadece kimlik kartı fotokopisi ve aylık düzenli geliri gösteren gelir belgesi bulunmaktadır.

Borç Yapılandırma Kredisi Ek Ücretleri Nedir?

Borç yapılandırma kredisi için istenen ek ücretler arasında tahsis ücreti, dosya masrafı ve transfer ücretleri yer almaktadır. Ancak bazı bankalar tarafından bu ücretler tahsis edilmemekte iken bazı bankalar tarafından da şart olarak tahsis edilmesi talep edilmektedir. Borç yapılandırması için istenen ek ücretler bankalara göre farklılık göstermektedir.

Yapılandırma Sonrası Borç Ödenmez ise Ne Olur?

Yapılandırma sonra borç ödememe durumunda bankalar haciz gibi işlemlere başlamaktadır. Borç ertelemek için yasal olarak 2 hak bulunmaktadır. Ancak bu 2 hakkın da kullanımı gerçekleşir ve vatandaşlar tekrar erteleme yapmak ister ise banka bu duruma izin vermemektedir. Eğer borcu olan vatandaş borçlarını ödememeye devam ediyor ise banka tarafından yasal işlemler başlatılmakta ve süreç avukatlara devredilmektedir. Kişinin malvarlığına el koyma ve hapis cezası gibi yaptırımları bulunmaktadır.

Kredi Kartı Borcu Yapılandıran Bankalar 2023

Kredi kartı yapılandırma bankalar tarafından verilen bir hizmettir. Kredi kartı borcu yapılandırması ile ilgilenen ve müşterilerine yapılandırma hizmeti sunan bankalar şu şekildedir;

  • Ziraat Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Halk Bankası
  • Odeabank
  • Denizbank
  • Türkiye İş Bankası
  • Garanti Bankası
  • QNB Finans Bankası
  • Akbank
  • ING Bank
  • Enpara.com
  • Aktif Bank

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma Faydaları Nedir?

Kredi kartı borcu yapılandırma faydaları bir hayli fazladır. Vatandaşların kredi puanlarının düşmesini ve haciz gibi problemler ile uğraşmalarını engelleyen yapılandırma hizmetinden her vatandaş yararlanabilmektedir. Kredi kartı borcu yapılandırması ile ayrıca icra, takip ve yasal diğer işlemlerden de uzak kalınmaktadır. Birçok olumsuzluğun önüne yapılandırma ile geçilebilmektedir. Bu neden ile yapılandırma işleminin birçok ayrıcalığı ve yararı bulunmaktadır.

Ziraat Bankası Borç Yapılandırma Hizmeti 2023

Ziraat borç yapılandırma 2020 yılında da devam etmektedir. Ziraat Bankası aracılığı ile borç yapılandırma yapmak isteyen vatandaşların ziraat bankası şubesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Ziraat Bankası tarafından sunulan yapılandırma hizmetinden yararlanmak için ayrıca belli şartların yerine getirilmesi de gerekmektedir.

Ziraat Bankası Borç Yapılandırma Şartları

Ziraat bankası kredi kartı borcu yapılandırma şartları bulunmaktadır. Bu şartlar arasında 18 yaşından büyük olmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak temel şartlar arasında yer almaktadır. Ziraat Bankası tarafından 100 bin Türk Lirasına kadar yapılandırma kredisi verilebilmektedir. Bu kredi sadece ihtiyaç kredisi için verebilmektedir. İhtiyaç kredisi almak için başvuruların Ziraat Bankası şubesine yapılması gerekmektedir.

Halk Bankası Yapılandırma Kredisi 2023

Halkbank borç yapılandırma kredisi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Bu banka aracılığı ile birçok kişi borç yapılandırma kredisi alabilmektedir. Halk Bankası borç yapılandırma işlemi için herhangi bir ek ücret talep etmemekte ve borç transferi sırasında EFT işleminden de ücret talep etmemektedir. Ayrıca verilen yapılandırma kredisi için vade uzunluğu 60 aya kadar belirlenmiş olup 60 aydan daha yüksek bir taksitlendirme yapılmasına ise izin verilmemektedir.

Vakıflar Bankası Borç Transfer Kredisi 2023

Vakıfbank borç transferi kredisi vermekte olan bankalardan biri olarak hizmet vermektedir. Vakıf Bank aracılığı ile alınan borç transfer kredisi, borç yapılandırma kredisi olarak da bilinmektedir Vakıflar Bankası aracılığı ile 60 aya varan vade ve düşük faiz oranları ile birlikte borç transferi yapılabilmektedir. Borç transferi işleminde EFT sırasında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Vakıflar Bankası borç transferi için yapılacak olan başvuruları sadece şube üzerinden kabul etmektedir.

 

Yorumlar

  1. arzu akın dedi ki:

    icradaki kredi ve kart borçlarına yapılandırma yapılmıyor..bu konuda bir gelişme var mı…bilgi verebilirmisiniz…tşk.ler