ref: refs/heads/v3.0

2023 Kredi Notu Sorgulama ve Öğrenme

2023 yılında Kredi notu sorgulama ve öğrenme servisleri ile güncel KKB puanınızı cep telefonunuzdan veya internet üzerinden anında öğrenebilirsiniz. Bankalar konut, ihtiyaç veya araç kredi başvurusu yapmadan önce bu puanlamayı bilmenizde yarar var. Birde bu işin ücretsiz olarak nasıl yapıldığını anlattık. Detaylar sizlerle..

2023 Kredi Notu Sorgulama ve Öğrenme
07.12.2016
A+
A-

Findeks kredi notu 2023 yılında tüm finansal işlemlerde kullanılır hale geldi. Artık bırakın bankalardan konut kredisi çekmeyi, beyaz eşya mağazalarından taksitle cep telefonu alırken bile KKB puanı Sorgulama ve Öğrenme servisleri kullanılıyor. Firmalar findeks’e üye olarak belirli ücretler karşılığında kredi notlarını öğrenebiliyorlar. Şimdi sizlere 2023 yılında kredi notu sorgulama ve öğrenme servisleri hakkında güncel bilgiler vereceğiz.

2023 yılında kredi notu öğrenme ve sorgulama işlemlerinin yapıldığı ilk servis Findeks’tir ve ayrıca ziraat mobil uygualamsını kullanıyorsanız kredi notu sorgulama ziraat uygulamasından da yapabilirsiniz.. KKB bürosu üyesi olan findeksten ücretsiz kredi notu sorgulamak mümkün değildir. 2023kredi notu ve sorgulama ücreti kdv dahil olmak üzere 8,85 TL.’dir. Bazı sitelerde bu tutarı 7,5 TL. olarak görseniz de bu KDV hariç olan ücrettir.

Findeks 2023 yılı Kredi Notu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikle Findeks.com.tr internet sitesine giriş yapılır. Ekranın sağ üst köşesinde yer almakta olan GİRİŞ butonuna tıklanır ve açılan sayfadan onbir haneli Türkiye Cumhuriyet Kimlik Numaranız ve sisteme ilk girişinizde oluşturmuş olduğunuz parolanız yazılarak giriş butonuna tıklanır. Sisteme giriş yaptıktan sonra, kredi notu sorgulama işlemi yapılabilir. Eğer findeks üyesi değiliseniz, internet üzerinden online olarak kredi notu sorgulama işlemi için mecburi olarak üye olmanız gerekmektedir.

Findeks Cep Telefonu ile Sorgulama

Mobil hatlar üzerinden, 2020 yılında kredi notu sorgulama  ve öğrenme işlemi oldukça basittir. İsterseniz, internet sitesinden online olarak, isterseniz cep telefonunuza mobil uygulama indirerek anında kredi notunuzu sorgulayabilirsiniz. Eğer Iphone marka cep telefonu kullanıyor iseniz bu adresten, Android marka cihaz kullanıyor iseniz bu adresten, sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

findeks 2023 kredi notu sorgulama öğrenme ücretleri

Yukarıda ki listede görüldüğü üzere, Risk raporu 4,72, Notlu risk raporu, 8,85, Çek raporu 4,72, Endeksli çek raporu 5,90, 2 Adet Kredi Notu Risk raporu hediye olan avantajlı not danışmanlığı 36,58 TL iken, 12 ay boyunca takip etmek isterseniz, 68,44 TL. takipçi ücreti ödemeniz gerekmektedir.

Finansal Kuruluşlar İçin Sorgulama Paketleri

Eğer siz ticari bir kuruluş iseniz ve senetle ürün satmak istiyorsanız, alışverişe gelen müşterilerinizin kredi notlarını öğrenip, alacak ve verecek durumlarına göre, KKB üyesi 9 bankanın kendilerine kaç puan verdiğine göre ürün satmak isterseniz Findeksin ticari paketlerinden birine üye olabilirsiniz. Bu ticari paketler işyerleri için sorgulama yapmak üzere belirlenmiş  olup, hak sahibine çeşitli sorgulama ve bilgi öğrenme işlemi yapabilmesine imkan tanımaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=rt42ZP-kJsk

Arada sırada senetle ürün satan işyerleri için Findeksin Yılda 100 not sorgulama + 12 Adet Çek Raporu ve 12 Adette Endeksli çek raporu sorgulaması yapabileceğiniz ticari kredi notu sorgulama hizmet paketi 257 lira iken yılda 10.000 adet rapor alabileceğiniz paket 28 bin liranın üzerine bir fiyata satılmaktadır. İşyeri sahipleri belki bu paketlerin çok yüksek sayılara ait olduğunu düşünselerde, sürekli olarak senetle satış yapan bir işyeri belki günde 20 müşterisinin kredi notusu sorgulayacak ve bu sonuçlar neticesinde en fazla 3 kişiye satış yapacaktır. Bu nedenle 2020 yılında ticari findeks paketi almak istiyorsanız, mutlaka sorgulama ve bilgi öğrenme ihtiyacınıza göre bir paket seçin. 2023 yılı Findeks tüm hizmetlerinin fiyat listesini buradan indirebilirsiniz.

Turkcell Kredi Notu Sorgulama Servisi

Turkcell hattı kullanan kişiler de, 2023yılında yine findeks ve turkcell aracılığı ile istedikleri an bankalara kredi başvurusu yapmadan önce notları görmek amacıyla sorgulama yapabilirler. Sorgulama sonucunda daha önce ki kredi alışkanlıklarınıza göre 30 puan, mevcut borçlarınız için 25 puan, sürekli kredi çekme alışkanlığınız için 20 puan, bugüne kadar kullandığınız ve halen açık ve ödemeye devam ettiğiniz kredileriniz için 10 puan alırken, diğer finansal faaliyetleriniz için 100 üzerinden 10 puan alırsınız.

turkcell-2023-kredi-notu-sorgulama

Turkcell bu hizmet için sizden 9 TL. ücret kesmektedir. 9 TL. 2023 kredi notu sorgulama ücreti faturalı hat kullanmanız durumunda faturanıza yansıyacak, hazır kartınız mevcutsa, yüklü olan TL. bakiyenizden düşülecektir. Yukarıda ki görselde de görüldüğü üzere, 2222’e kısa mesaj göndermeniz durumunda turkcell KKB’nin veritabanından kaydı alarak anında tarafınıza puan olarak bildirecektir.

Kredi notunuzu öğrenmek için para ödemek istemiyorsanız ÜCRETSİZ KREDİ NOTU ÖĞRENME yöntemlerini deneyebilirsiniz.

Türk Telekom Avea Findeks İşbirliği ile 2023 Cepten 1122 KKB Sorgulama Servisi

Avea’da turkcell gibi anlaşma yapan bir mobil şebeke firması olup, yine bu firmadan KKB üyesi 9 bankanın sonuçlarını ücret karşılığında kullanıcılara sorgulama sonucu olarak bildirmektedir. Sorgulama ücreti olarak Turk Telekom Avea’da aynı turkcell gibi 9 TL. ücret tahsil etmektedir.

avea-2017-kredi-notu-sorgulama-servisi
avea-2023-kredi-notu-sorgulama-servisi

Avea ile nasıl sorgulama yapacağınız yukarıda ki görselde açıkça anlatılmıştır. Türk Telekom Sorgulama ücreti olan 9 TL. yi faturanıza yansıtacaktır.

2023 yılında ücretsiz kredi notu öğrenilir mi?

Bazı firmalar ve ticari kuruluşlar, findeks sorgulama servisinden ücretli üyelik alırlar. Yukarıda anlatığımız üzere 74 liradan 28 bin liraya kadar farklı ticari paket mevcut. Eğer bu servisleri kullanan bir işyerinden alışveriş yapmak isterseniz ve daha önce hiçbir alışverişiniz olmamışsa, kuruluş mutlaka sizin kimlik bilgilerinizi talep ederek, sorgulama işlemi yapacaktır. Daha çok real sektörde beyaz eşya ve benzeri ev aletlerini 2023 yılında findeks kredi notu sorgulama sisteminden öğrenerek işlem yapan kuruluşlar, size şuan kaç puanınız olduğunu söyleyebilecektir. Bir müşteri olarak firmaya başvurabileceğiniz gibi 2023 yılında finansman kuruluşlarından da kredi notunuzu öğrenebilirsiniz.

 

Kredi Sicil Affı Yasası Kredi Notu Düzeltmek

2017 yılında yürürlüğe giren sicil affı kapsamında sicili bozuk olan vatandaşa af geldi bu af kapsamında tekrardan bankalar borçlarınızı vadelendirerek ya da tamamını kapatarak sicilinizi temizleyebilirsiniz.Sicil affından faydalanmak ve detaylı bilgi almak için TIKLAYINIZ….

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.