Çiftçilere Ahır Yapımı için Kredi Desteği
Çiftçilere ahır ve ağıl yapımı konusunda devlet destekli olarak başlatılan kredi kampanyası büyük ilgi görüyor. Üreticiye desteğini esirgemeyen devletin sunduğu bu kredi kampanyasında ahır ve ağıl yapımlarında harcamaların tam %50’si devlet tarafından karşılanıyor. Çiftçi, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan veya sağlamak isteyen vatandaşlar bu kredi ile rahat bir nefes alıyorlar. Devlet Hibesi İle […]
Çiftçilere ahır ve ağıl yapımı konusunda devlet destekli olarak başlatılan kredi kampanyası büyük ilgi görüyor. Üreticiye desteğini esirgemeyen devletin sunduğu bu kredi kampanyasında ahır ve ağıl yapımlarında harcamaların tam %50’si devlet tarafından karşılanıyor. Çiftçi, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile geçimini sağlayan veya sağlamak isteyen vatandaşlar bu kredi ile rahat bir nefes alıyorlar.
Devlet Hibesi İle Çiftçilere Destek Kredisi 2020 Yılı Kampanyası
2017 yılında da büyük bir ilgi gösterilen çiftçilere ahır ve ağıl yapımında hibe destekli kredi 2020 yılı itibariyle de devam ediyor. Çiftçilerin bu kredi kampanyasına büyük ilgi göstermesinin ardından kampanyanın 2020 senesi itibariyle de devam ettirilmesi planlanmıştır. GAP, DAP, DOKAP ve KOP projelerinin kapsadığı illerin listelendiği bir şehirde büyükbaş veya küçükbaş hayvancılıkla geçimlerini sürdüren çiftçiler hibe olanaklarıyla bu krediye başvurabiliyorlar. Çiftçilere bu kredi kapsamında ahır veya ağıl yapımlarında gerçekleştirecekleri harcamaların %50’si hibe destekli olarak ödeniyor.
[benzeryazi pid=]
Çiftçiye Destek Hibeli Kredi Kampanyası Hangi İlleri Kapsıyor?
Çiftçilere ahır veya ağıl yapımında destek olmak amacıyla devlet tarafından bu kredi kampanyası düzenlenmiştir. Bu kredi kampanyası GAP, DAP, DOKAP ve KOP projelerinin kapsadığı illerde hayvancılık yapan çiftçilere destek amacıyla oluşturulmuştur. Bu nedenle çiftçiler bu projelerin kapsadığı illerin listesini merak ediyorlar.
*GAP (Güney Doğu Anadolu Projesi) kapsamındaki iller arasında Adıyaman, Şırnak, Şanlıurfa, Batman Mardin, Siirt, Gaziantep, Diyarbakır ve Kilis illeri yer alıyor.
*DAP (Doğu Anadolu Projesi) kapsamındaki iller arasında Ağrı, Van, Tunceli, Bingöl, Ardahan, Erzincan, Muş, Malatya, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Elazığ ve Kars illeri yer alıyor.
*DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) kapsamındaki iller arasında Artvin, Rize, Tokat, Trabzon, Samsun, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illeri yer alıyor.
*KOP (Konya Ovası Projesi) kapsamındaki iller arasında Niğde, Aksaray, Nevşehir, Karaman, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir ve Konya illeri yer alıyor.
Çiftçiye Hibe Destekli Kredinin Kapsadığı İller İçin Genel Bilgi
Projelerin kapsadığı illerde hayvancılık yapan çiftçiler bu kredi kampanyasından yararlanabiliyorlar. Proje kapsamında çiftçilerin bu illerde ahır veya ağıl yapımı gerçekleştirmeleri gerekiyor. Yani bu illerde hayvancılık için adımlar atmanız ve ahır veya ağıl inşaatı yaptırmanız yeterli olacaktır. Ayrıca çiftçiler belirtmiş olduğumuz bu illere bağlı olan ilçe, köy ve kırsallarda hayvancılıkla uğraşan çiftçilere bu kredi kampanyası imkanlarından yararlanma olanağı da tanıyor.
Çiftçiye Hibe Destekli Kredinin Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
Çiftçiye hibe destekli devlet tarafından verilen bu kredi kapsamında belirtilen projelerin kapsadıkları illerde hayvancılık yapıyor olmanız ve ahır veya ağıl inşaatı gerçekleştirmeniz yeterlidir. Çiftçilerin başvuruda bulunabilecekleri tarihler ise 1 Ocak 2020-31 Mart 2020 olarak belirtiliyor. Yani çiftçilerin başvuru yapabilecekleri son tarih 31 Mart 2020’dir.
Çiftçiye Hibe Destekli Kredinin Başvuru Detayları
Çiftçilerin bu kredi imkanından yararlanabilmeleri için ilk olarak GAP, DAP, DOKAP ve KOP projelerinin kapsadığı illerde hayvancılık yapıyor olmaları şartı öne sürülüyor. Diğer başvuru detaylarına bakacak olursak;
Başvuru yapan çiftçilere iki farklı şekilde hibe imkanı tanınıyor. Bunlardan ilki çiftçiye sıfırdan bir ahır yapımı için destek kredisi sunulmasıdır. İkinci olarak da faal olarak işletilen bir ahırın kapasitesini ve olanaklarını arttırabilmek amaçlı destek kredisi sunulmasıdır.
Çiftçiler ahır veya ağıl yapımları için gerekli projelerini hazırlamalı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl veya İlçe Müdürlükleri aracılığıyla bu krediye başvuruda bulunmalıdırlar.
Hem ahır hem de ağıl yapımının ikisine birden başvuru yapan çiftçilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Yani yapılacak başvurunun yalnızca tek bir seçenek için yapılması gerekiyor.
Ahır yapımlarında krediye dahil edilen olanaklar arasında silaj çukuru, yem deposu, süt sağım odası, gübre sıyırıcı, soğutma sistem odaları gibi konularda tadilat veya inşaat yapılması durumlarında kullanılabiliyor.
Çiftçiye Hibe Destekli Krediye Başvuru Yaparken Gereken Evraklar
Kredi başvurularınızda sizden istenecek evraklar arasında;
- Nüfus cüzdanınızın bir fotokopisi,
- Kredi başvurunuz için başvuru formu,
- Projenizin ön tanıtım formatı,
- Onaylı bir tapu kaydı,
- Çiftçi kayıt belgeniz,
- Hayvan listeniz,
- Temrin plan tablosu ve tahmini olarak belirlenen sabit yatırım tablosu,
- İşletme tescil belgeniz,