ref: refs/heads/v3.0

Bankaların Hesap İşletim Ücretleri Ne Kadar?

Bankaların en çok kazanç sağladığı kalemlerden birisi de hesap işletim ücretidir. Her bankanın en az 3-5 milyon müşterisi olduğunu varsayarsak, yıl boyunca sadece hesap işletim ücretinden astronomik boyutlarda kar ettikleri ortadadır. Hesap işletim ücreti almayan bankalar listesinde az sayıda banka olsa da, bu bankalar sırf bu özellikleri nedeni ile kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. 150 ila […]

Bankaların Hesap İşletim Ücretleri Ne Kadar?
A+
A-

Bankaların en çok kazanç sağladığı kalemlerden birisi de hesap işletim ücretidir. Her bankanın en az 3-5 milyon müşterisi olduğunu varsayarsak, yıl boyunca sadece hesap işletim ücretinden astronomik boyutlarda kar ettikleri ortadadır. Hesap işletim ücreti almayan bankalar listesinde az sayıda banka olsa da, bu bankalar sırf bu özellikleri nedeni ile kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. 150 ila 200 TL arasında değişen senelik aidatlar, banka müşterilerini ciddi anlamda zorlamaktadır. Bu astronomik ücretler nedeni ile çoğu tüketici, hesap işletim ücretini geri alma peşinde koşturmakta ve çözümler aramaktadırlar. BDDK, bankaların bu tarz hizmet kalemlerine müdahale etmemekte ve sınırlandırma getirmemektedir. Böylece her banka, kendi hesap işletim hizmetini kendi inisiyatifinde ücretlendirmektedir.

Hesap İşletim Ücreti Nedir?

Her hangi bir bankada vadeli veya vadesiz hesap açılışı yaptığınız zaman, banka size bu hizmeti verdiği için, belirli periyodlarda sizden hizmet bedeli tahsil eder. Bu hizmet bedeline hesap işletim ücreti denilmektedir. Çoğu tüketici, bu hizmet bedelinin haksız yere alındığını öne sürüp itiraz etse de, gerçeği söylemek gerekirse, hesap işletim ücretinin tahsilatı konusunda her hangi bir problem görmemekteyiz. Sadece alınan miktarın çok fazla olmasından şikâyetçiyiz. Bankalar bu hizmet bedelini makul standartlara indirdiği sürece bir sıkıntı görülmemektedir. Her hizmetin bir bedeli olduğu gibi, hesap işletim ücretinin de tahsilatı normaldir. Eğer bu hizmet ücretine karşı iseniz ve ödemek istemiyorsanız, o zaman hesap işletim ücreti almayan bankalar listemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Bankaların Hesap İşletim Ücretleri 2020

En sık kullanılan bazı bankaların hesap işletim ücretlerini, kendi resmi web sitelerinden derledik ve aşağıda bilginize sunuyoruz. Bu bilgiler en güncel ve eksiksiz bilgilerdir.

  • Akbank 6 ayda 1 66.30 TL – Toplam 132,60 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • Garanti Bankası 6 ayda 1 85 TL – Toplam 170 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • Denizbank aylık 13.90 TL – Toplam 166,80 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • Şekerbank 3 ayda 1 26.25 TL – Toplam 105 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • Yapı Kredi Bankası 6 ayda 1 64.50 TL – Toplam 129 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • QNB Finansbank 3 ayda 1 38.25 – Toplam 153 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • İş Bankası 6 ayda 1 96 TL – Toplam 192 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır
  • Ziraat Bankası 3 ayda 1 20 TL – Toplam 80 TL hesap işletim ücreti alınmaktadır

Listemiz Temmuz 2018 en güncel hesap işletim ücretlerinden oluşmaktadır. Görüldüğü üzere en yüksek hesap işletim ücreti alan banka 192 TL ile İş Bankasıdır. En düşük hesap işletim ücreti alan banka ise 80 TL ile Ziraat Bankasıdır.

[benzeryazi pid=1409]

Hesap işletim ücreti almayan bankalar

Tüketicilerin en çok yakındığı hizmet ücretlerinden biri olan hesap işletim ücreti almayan bankalar listemizde şu an için 5 banka bulunmaktadır. Kuveyttürk, Enpara, Türkiye Finans, Al Baraka Türk ve İng Turuncu Hesaptan hesap işletim ücreti tahsil edilmemektedir. Sırf bu özelliklerinden dolayı milyonlarca banka müşteri bu bankaları tercih etmektedir. Çünkü neredeyse asgari ücretin 7/1 oranına denk gelen hesap işletim ücretleri, gerçekten vatandaşları çok zorlamaktadır.

Hesap İşletim Ücretin İadesi

Bankaların aldığı hesap işletim ücretlerini yargı kanalı ile geri almak için milyonlarca kişi tüketici mahkemelerine başvurmaktadır. Bazıları tüketici mahkemeleri ile geri alınabilse de, Danıştay’dan geri dönen bir dosya, bu konuda emsal karar oluşturmuştur. Burada dikkat edilmesi husus şudur; eğer her hangi bir bankadan hesap işletim ücreti iadesi için yargıya başvurursanız, o bankanın kara listesine girmiş oluyorsunuz. Banka tüm borçlarınızı toplu olarak ödemenizi isteyebilir veya tüm ilişiği kesebilir.

[benzeryazi pid=8254]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.