ref: refs/heads/v3.0

Kredi Kartı Borcu Nasıl Ödenir?

Kredi Kartı Borcu Nasıl Ödenir?

Kredi kartı borcu ödeme işlemi birçok platform üzerinden yapılabilmektedir. Bankaların internet şubesi başta olmak üzere tüm platformlarından ödeme kabul edilmektedir. Ayrıca ATM üzerinden de kredi kartı borcu rahatlıkla ödenebilmektedir. Kredi kartı borcu ödemek için bankanın internet şubesi kullanılabilir ve otomatik ödeme talimatı verilebilir.

Kredi Kartı Borcu

Kredi kartı aylık borçların ödenebilmesi için bankalar tarafından 2 opsiyon sunulmaktadır. Kullanıcılar ya borcun tamamını ya da asgari bedelini ödemek ile yükümlüdür. Borcun tamamı ödenmediği takdirde asgari bedelin ödemesi yapılabilmektedir. Asgari bedel ise kartın toplam borcundan daha az olan bir miktardır.

Kredi Kartı Borcu Ödeme

Kredi kartı borcu ödemek için kullanılan platformlar bulunmaktadır. Borç ödeme kanalları bankalar tarafından belirlenmekte olup ilgili bankanın izin verdiği mecralarda ödeme yapılabilmektedir. Kredi kartı borcu ödemek için ATM’lerden kartlı ve kartsız olarak işlem yapabilmektesiniz.

Kredi Kartı Borcu İnternet Bankacılığı

Kredi kartı borcu ödemek için bankaların internet şubesi kullanılabilmektedir. Ödeme yapılacak hesabı ve kredi kartını seçtikten sonra hızlı bir şekilde ödeme işlemini gerçekleştirmek mümkündür. Kredi kartı borcunu internet şubeden hafta sonları da ödenebilmektedir. Ödeme ilk iş günü olan pazartesi itibariyle kabul edilecektir.

İnternet Bankacılığına Giriş

Her bankanın internet şubesi bulunmakta olup bankanın resmi sitesi aracılığı ile giriş yapılabilmektedir. İlgili bankanın kurumsal web sitesine giriş yaptıktan sonra internet bankacılığı maddesinin seçilmesi gerekmektedir. Giriş seçeneği bireysel ve kurumsal olarak ikiye ayrılmaktadır. Müşteri numarası ya da T. C. Kimlik numarası ve şifre girişi ile sisteme dahil olunabilmekte ve kredi kartı borcu ödemesi yapılabilmektedir.

Kredi Kartı Borcu ATM

ATM’den kredi kartı borcu ödemek isteyenler kartlı ve kartsız olmak üzere iki şekilde işlem yapabilmektedir. Kredi kartı ile işlem yapılabileceği gibi ilgili bankanın var ise banka kartı aracılığı ile de kredi kartı borç ödemesi gerçekleştirilebilmektedir. Kredi kartı borcunu ödemek için T. C. Kimlik numarası ve şifre ile “kartsız işlemler” bölümünden ATM’ye giriş yapılabilmektedir.

Kredi Kartı Borcu ATM’den Nasıl Ödenir?

Kredi kartı borcunu ATM’den ödeyebilmek için öncelikle sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ödemeler ve kredi kartı ödemesinin seçilmesi gerekmektedir. Kendi kredi kartımı ödemek ve başka kredi kartını ödemek olmak üzere 2 seçenek ATM’de yer almaktadır.

Kredi Kartı Borcu Ödemesi Mobil Bankacılık

Mobil bankacılık kullanabilmek için öncelikle ilgili bankadan izin alınması gerekmektedir. Kredi kartı borcu mobil bankacılık aracılığı ile ödenebilmektedir. Sisteme müşteri numarası ya da T. C. Kimlik kartı numarası ile giriş yaptıktan sonra kart borcu ödenebilmektedir.

Kredi Kartı Borcu Telefon Bankacılığı

Telefon bankacılığı kredi kartı borcu ödemek için kullanılabilen platformlar arasında yer almaktadır. Telefon bankacılığı üzerinden kredi kartı borcu ödeyebilmek için sistemde kayıtlı olan telefon numarasından, bankacılığın aranması gerekmektedir. Kişiye özel telefon bankacılıkları aracılığı ile sadece kart borcu ödemesi değil aynı zamanda transfer işlemleri de canlı yardım aracılığı ile yapılabilmektedir.

Kredi Kartı Borcunu Şubeden Ödeme

İlgili bankanın herhangi bir şubesi aracılığı ile kredi kartı borcu ödenebilmektedir. Bankolardan sıra alarak yapılacak olan işlem de istenir ise müşteri temsilcisi ile de irtibat kurulabilmektedir. Kredi kartı borcunu şubeden ödemek de mümkündür.

Kredi Kartı Borcu Erteleme

Kredi kartı taksit erteleme seçeneğini çoğu banka sunmaktadır. Özellikle aidatsız ve yeni nesil kredi kartları tarafından taksit veya borç erteleme seçenekleri bulunmaktadır. Kredi kartı borcu erteleme imkânı bulunan kartları tercih eder iseniz borcunuzu 30, 60 ve 90 günlük aralıklar ile erteleme şansına sahip olursunuz.

[benzeryazi pid=9966]

Kredi Kartı Borcu Erteleme Nasıl Yapılır?

Kredi kartı borç erteleme işlemi için bankaya başvuru yapılması gerekmektedir. Borç devam edecek olsa da miktarı belli süreler ile erteleme imkanını bankalar sunmaktadır. Müşteri temsilcisine borç erteleme talebinde bulunulması ve yeni bir ödeme planı çıkarılması gerekmektedir.

Kredi Kartı Borç Transferi

Borç transferi yaparak kredi kartı borcunu ödemek günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Kredi kartı borçları ödenemeyecek duruma geldiği takdirde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Banka Düzenleme ve Denetleme Kurumu ortaklığı ile yapılandırma işlemi başlatılabilmektedir.

[benzeryazi pid=5331]

Başka Bankanın Kredi Kartı Borcunu Ödemek

İnternet şubesi, ATM ve mobil bankacılık aracılığı ile yapılabilmekte olan bir işlemdir. Kişi kendi kredi kartı borcunu ödeyebileceği gibi başka bir bankaya ait olan kredi kartı borcunu da transfer yolu ile ödeyebilmektedir. Transfer işlemi sırasında ana hesaptan transfer ücreti kesilmektedir.

Transfer Ücreti Almayan Bankalar

Başka bankanın kredi kartı borcu ödemesi sırasında ödeme yapan hesaptan kullanım bedeli kesilmektedir. Bu ücreti almayan çok az banka bulunmakta olup enpara.com listenin en başında bulunmaktadır. Enpara.com üzerinden yapılan havale ve EFT gibi para transfer işlemlerinin yanı sıra farklı bankanın kredi kartı borcu ödemesi sırasında da işlem ücreti almamaktadır.

Kredi Kartı Borcu Asgari Tutar

Dönemlik kredi kartı borcunun tamamı ödenemeyecek ise bankalar alternatif bir ödeme şansı daha sunmaktadır. Asgari ödeme tutarı, ilgili borç tutarından daha az bir miktardır ve tam tutar ödenemediği takdirde bankalar asgari tutarın ödenmesini istemektedir. Asgari tutarın geç ödenmesi ya da ödenememesi durumunda kredi puanı düşmekte ve üzerine faiz eklenerek borç miktarı arttırılmaktadır.

Kredi Kartı Borcu Ödenmez ise Ne Olur?

Kredi kartı borcu ödenmediği takdirde müşteri öncelikle uyarı alacaktır ve ödeme yine yapılmaz ise banka süreci avukatlara devredecektir. Kredi kartı borcu ödenmezse yasal yaptırımlar uygulanmaya başlanacaktır. Haciz ve maaşa el koyma gibi durumlar söz konusu olabilir.

[benzeryazi pid=7777]

EFT ile Kredi Kartı Borcu Ödemek

Kredi kart borcunu EFT ile ödeme işlemi para transferi yolu ile yapılmaktadır. Başka bir bankaya ait olan kredi kartı borcunu ödeyebilmek için EFT yapılması gerekmektedir. Hafta sonu yapılan işlemler haftanın ilk iş günü itibariyle ilgili bankaya aktarılacaktır.

Kredi Kartı Kapatma

Kredi kartı kapatıldığı takdirde borçlar ödenmeye devam edebilmektedir. Telefon bankacılığı ya da müşteri hizmetleri aracılığı ile ilgili kredi kartının kapatılması sağlandıktan sonra normal hesap kesim tarihlerinde ödeme yapılmaya devam edilmektedir.

Kredi Kartı Kapatıldıktan Sonra Ödeme Yapma

Kapatılan kredi kartının borcunu ödemek oldukça normal bir durum olup ödeme süreci aynı şekilde devam etmektedir. EFT, internet şubesi, mobil bankacılık, telefon bankacılığı, şube ve ATM üzerinden kapatılan kredi kartının borçları ekstre tarihlerinde ödenebilmektedir.

Kredi Kartı Borcu İçin Yeni Ödeme Planı

Kredi kartı borcu ödenemediği takdirde yapılandırma işlemi başlatılmakta ya da yeni bir ödeme takvimi hazırlanmaktadır. Müşteri ve müşteri temsilcisinin birlikte hazırlayacağı yeni ödeme planına göre kişi ödemelerini erteleyebilir ya da müşteri temsilcisinin önereceği yolu izleyerek ödeme planını esnetebilmektedir.

Vadeli Kredi Kartı Borcu Ödeme

Vadeli kredi kartı borcu ödemek için kişinin bankaya başvurması gerekmektedir. Güncel kredi kartı borcu üzerinden faizler hesaplanarak en fazla 24 aylık bir taksitlendirme yapılmaktadır. Bankalar genellikle 9 ve 12 ay arasında vade yapmayı tercih etmektedir. Vade süresi uzadıkça faiz miktarı da artış göstermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.