ref: refs/heads/v3.0

İşyeri Açma Kredisi Almak ve İşyeri Tadilat Kredisi Hakkında Merak Edilenler

İşyeri Açma Kredisi  Almak ve İşyeri Tadilat Kredisi Hakkında Merak Edilenler
A+
A-

Birçok genç girişimci, erkekler, bayanlar ve emekliler işyeri açma kredisi almak sorusuna cevap arayarak prosedüre göre işlem yapıp gerekli kredi işlemlerine başlamak istiyor.

İşyeri Açma Kredisi Almak Devlet Destekli

Girişimciler gerekli prosedürleri yerine getirmiş oldukları takdirde işyeri açma kredisi devlet destekli imkanlardan yararlanabiliyorlar. Girişimciler istenilen gerekli evraklar ve belgeler ile işyeri açma kredisi için başvuruda bulunabiliyorlar. 2019 yılı itibari ile devlet tarafından bu teşvik kredileri verilmeye devam ediyor. Özellikle 2019 Temmuz darbe girişi neticesinde Türkiye ekonomisi en başından en sonuna kadar mevcut bütün esnaf ve tüccarları ile ekonomisini yeniden harekete geçirmek için adım atıyorlar. Özellikle Merkez Bankasının iş yeri sahiplerine ve esnaflara sunmuş olduğu kredi çekme imkanları için kamu ve özel banka teşebbüslerine faiz oranları konusunda kolaylıklar yapılması adına gerekli talimatı verdi. Banka faizlerindeki kolaylıkların yanı sıra KOSGEB, TKDK ve KGF gibi Bakanlıklara bağlı esnaf ve girişimcileri destekleme kuruluşları aracılığı ile işyeri açma kredisi verilmesi için gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu imkanlar sayesinde birçok esnaf ve girişimci devlet destekli işyeri açma kredisini kullanarak hayal ettiği işyerini açmaya hak kazanıyorlar. İşyeri açmak isteyen ancak parası olmadığından bu imkanlardan yararlanamayan kişiler gerekli şartları yerine getirmesi durumunda devletin verdiği faizsiz kredi ile kendilerine işyeri açabiliyor.

İşyeri Açma Kredi Almak İçin Nereye Başvurulmalıdır?

Kendi işini kurmak isteyen birçok kişi bu hayalini gerçekleştirmek için KOSGEB, özel bankalar, Kooperatif ve Halk Bankası gibi kuruluşlara başvuru yapabiliyor. Eğer ki kişilerin hayal ettiği iş planı KOSGEB kurallarına uygun bir iş yeri olabilirse KOSGEB’in avantajlarından yararlanarak işyeri kredisi kullanıp hayalini kurduğu işyerini açabiliyor. Girişimciler nac kodlarının uygunluk göstermesi ile birlikte 50 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz kredi olanaklarından yararlanabiliyorlar. Eğer ki girişimcilerin hayalini kurduğu iş yerini açmak için 50 Bin TL yetersiz geliyorsa 100 Bin TL’lik sıfır faizli kredi girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Girişimcilerin sermayesiz dükkan açmak için KOSGEB’e yapacakları başvurular için belirli şartları yerine getirmek gerekiyor. Aynı zamanda kredi garanti fonu tarafından yeni girişimcilere, Kobilere, kadınlara, esnaflara teminat mektubu ya da kefalet verilmesi ile birlikte işyeri açmalarına olanak sağlanıyor. Girişimciler iş yeri devlet destekli işyeri açmak istediklerinde özel banka ve finansal kuruluşlara, KOSGEB’e, devlet bankalarına, kalkınma ajanslarına, TKDK ve KGF kuruluşlarına ve kooperatiflere başvuru yapabilirler.

KOSGEB Başvurusu İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İşyeri açmak için KOSGEB’e başvuru yapan girişimciler öncelikle KOSGEB’in girişimcilik eğitimini tamamlamaları gerekiyor. 32 saat süren kurslar hemen hemen her il ve ilçede açılıyor.

  • Kurs açılmayan ilçelerde yaşayanlar kendilerine en yakın il ya da ilçenin kurslarına katılabiliyor. Kurslardaki devamlılık esastır.
  • Mazeretsiz kurslara katılmama durumu söz konusu değildir. 18 yaşından büyük olan herkesin katılabildiği kurslarda yaş ayrımı yapılmadan her yaştan insana eğitim veriliyor. Bu nedenle eğitim merkezlerinde farklı yaş gruplarından girişimci görmek mümkün.
  • KOSGEB kurslarına katılan girişimciler kursların neticesinde KOSGEB’in kriterlerine uygun iş planı hazırlamaları gerekiyor.
  • Hazırlanan planların yazılı ve görsel anlamda sunumu KOSGEB yetkililerine aktarılması gerekiyor. Bu işlem ile birlikte KOSGEB iş planı ile girişimcilerin planlarının KOSGEB kurallarına uygun olup olmadığını test ederek girişimcilere bu konuda en kısa zamanda olumlu ya da olumsuz bir cevap vererek KOSGEB başvurusunun nihai sonucunu başvuru sahiplerine bildiriyor.
  • İş yeri projesi için belirli bir bilgi birikimine sahip olmayan girişimciler proje hazırlamak için danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar.
  • Danışmanlar KOSGEB’in özelliklerini yakından bildiği için girişimci adaylarına sunulacak olan bilgiler KOSGEB için makul projeler olacağından danışmanlık hizmeti almak oldukça önemlidir. İşyeri projesi KOSGEB yetkilileri tarafından uygun görüldüğü takdirde üçüncü ve son aşamaya geçilir.
  • İşyerinin girişimci tarafından açılması ve KOSGEB tarafından işyeri açma kredisi için uygun görülen adaylara girişimci faturalarını ibraz etmeleri neticesinde 150 Bin TL’ye kadar destek ödenir.

[benzeryazi pid=212]

İşyeri Açmak İçin Kooperatif Kredisi

Girişimci adaylarına birçok kooperatif çeşitli kredi imkanları sunarak hayalini kurdukları işyerini açmak için fırsat tanıyor. Bu kredilerden faydalanan girişimciler peşin parası olmasa bile almış oldukları kredi imkanları dahilinde işyerlerini açabiliyorlar. Bu konuda özellikle 2019 yılında devlet destekli kooperatiflerin girişimcilere vermiş olduğu destekler ile esnaflar ve girişimciler derin bir nefes alarak işyerlerini açarak kazanç elde etmeye başlamışlardı. Her girişimci işyeri açma planını ibraz etmeleri şartı ile Kooperatiflere iş yeri açma kredisi için başvuruda bulunabiliyor. Aynı zamanda Halk bankasının da desteklerinden yararlanarak işyeri, açma kredisi temin edilerek girişimciler istedikleri iş yerlerini açabiliyorlar.

İşyeri Açmak İçin kredi Veren Devlet Bankaları

Girişimciler işyeri dükkan satın alma kredisi için devlet bankalarına da başvurabiliyorlar. Devlet teşvikli verilen krediler ile tüketiciler belirli koşulları yerine getirdikleri takdirde devlet bankaları tarafından kredi ile destekleniyorlar. Devlet bankalarının dunmuş oldukları faizsiz krediler ile işyerlerini açabiliyorlar. Özellikle Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından girişimciler bu krediler ile destekleniyorlar. Devlet bankalarından işyeri kredisi alabilmek için belirli evrakların temin edilmesi gerekiyor. Öncelikle gerekli evrakların başında nüfus cüzdanı, işyerine ait tapu bilgileri, iş yerine ait olan ticari sicil belgesi, kira kontratı ve işyeri sahibi ve ortaklarına ait imza sirküleri gereklidir. Bankalar girişimcilerden bu evraklar mutlak suret ile istiyor. Bu evraklardaki eksiklik olması halinde bankalar girişimcilere talep ettikleri işyeri açma kredisini vermiyor. İşyeri kredisini ülkemizde İş Bankası, Finansbank, Şekerbank, Akbank, HSBC, Fibabank, Denizbank, Citybank, Odeabank, Garanti Bankası, Burganbank, Anadolubank, Yapıve Kredi Bankası ve diğer birçok banka temin ediyor. Girişimciler gerekli şartları ve belgeleri temin etmeleri halinde bankaların işyeri açma kredi imkanlarından yararlanabiliyorlar.

İşyerini yenilemek isteyenler için kredi veren kurumlar

İşyerini yenilemek isteyen, tadilat yapmak isteyen işyeri sahiplerine kredi veren bankalar hakkında bilgi vereceğiz. İşyerini tadilata sokacak olan kişilere bankalar tarafından İşyeri tadilat kredisi adı altında kredi verilmektedir. İşyeri tadilat kredisi veren bankalar aşağıdaki gibidir.

Halkbankası iş yerimi yeniliyorum kredisi

Halkbankası  işyeri tadilatı ve işyerini yenilemek isteyen Kobi’ler, serbest çalışanlar ile esnaf ve sanatkarlara yönelik İşyerimi yeniliyorum kredisi vermektedir. İşyerimi yeniliyorum kredisinin uygun faiz oranları, ödemesiz dönem kolaylığı ve uzun vade seçeneği ile geniş bir kesime hitap ediyor.

Halkbankası Kobi’ler serbest meslek mensupları ve esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak sunduğu işyerimi yeniliyorum kredisi ile işyerlerinin tadilat ve dekorasyonu için gerekli olan finansman ihtiyacını karşılmak amacıyla verilmektedir. 0,75’ten başlayan aylık faiz oranı ve  6 ay ödemesiz döneme sahip kredinin vadesi 36 aydır. Halkbank, ilk anlaşmayı İçmimarlar Odası’yla imzalamıştır.

İşyeri tadilatı kredisi faiz oranı

İşyeri tadilatı kredisi faiz oranları Halkbankası  Kobi’ler ve serbest meslek mensuplarına 5 bin TL ve üzeri tadilat ve dekorasyon harcamaları için kullandırılan İşyerimi Yeniliyorum Kredisi’nin aylık faiz oranı 3 ay ödemesiz dönemli 12 ay vadede yüzde 0,75; 6 ay ödemesiz dönemli 13 – 24 ay arası vadede yüzde 0,80; 6 ay ödemesiz dönemli 25 – 36 ay arası vadede yüzde 0,85 olarak belirlendi.

Esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifi (ESKKK) ortağı işyeri tadilat kredisi

İşyeri yenileme kredisini esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri (ESKKK) ortağı işletmeler azami 36 ay vade ve kooperatif kredilerine uygulanan yüzde 6,5 faiz oranıyla kullanabilmektedir. ESKKK ortakları için kredi üst limiti kooperatifin şahıs üst limitine göre belirlenirken ESKKK ortağı olmayan işletmeler krediden 50 bin TL’ye kadar yararlanıyorlar. Azami 6 ay ödemesiz döneme sahip kredinin geri ödemeleri aylık ya da 3 aylık eşit taksitlerle yapılabilmektedir.

İç mimarlar odası işyeri tadilat kredisi

İç mimarlar odasıyla yapılan anlaşmalara göre Halkbankası iş yerimi yeniliyorum kredisi 50 bin üzerindeki kredi başvuruları için TMMOB bağlı iç mimarlar odasına ait teklif mektubu ya da iş sözleşmesi sunan işyeri sahipleri 5 ila 50 bin TL arasındaki harcama faturaları ve iş sözleşmeleriyle Halk bankasına başvuru yapabilmektedir.

İş yeri bakım tadilat kredisi amacıyla Halk bankası tarafından verilen İş yerimi Yeniliyorum Kredisi kapsamındaki tadilat işleri, tadilat amaçlı inşaat, onarım ve boya badana, su ve elektrik tesisatı, enerji verimliliğine dönük yalıtım ve izolasyon, kapı, pencere, döşeme ve çatı yenileme, doğalgaz dönüşümü harcamalarını; dekorasyon işleri ise her türlü mobilya, teçhizat ve tefrişat harcamaları ile tezgah, reyon, stand, vitrin gibi mahaller ile reklam panolarına yönelik harcamaları içermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.