İhtiyaç Kredisi Başvurusu
İhtiyaç kredisi başvurusu zaman zaman kişilerin nakit ihtiyaçlarının karşılamak için özel yada devlet bankaları tarafından belirli vade oranları ve faiz karşılığı sunulan en çok kullanılan nakit kredi türüdür. Öyleyse ihtiyaç kredisi, nasıl alınır? ihtiyaç kredisi hesaplaması nasıl yapılır? En uygun vade ve faiz oranları ile hangi bankalar ihtiyaç kredisi sunmaktadır? Gelin hep birlikte güncel en uygun ihtiyaç kredisi veren bankaları inceleyelim.
İhtiyaç Kredisi Başvurusu Hesaplama
İhtiyaç kredisi başvurusu hesaplaması yaparken özelikle kredi vadesi ve faizi bizim ilk dikkatimizi çeken unsurlardır. Tabi banka tarafından baktığımızda işler biraz değişiyor terimler yabancı gelebilir. Şimdi kısaca bu karmaşadan nasıl kurtulup daha net ihtiyaç kredisi hesaplaması yaparız ona bakalım. Bankadan çektiğiniz ihtiyaç kredisinin vadesi gelen geri ödemesini yapacağınız zaman her taksite ana para,faizi ve kredi masrafları ile birlikte vergisini geri ödüyorsunuz.
- Ana Para= 10 bin tl çektiyseniz ana para toplam çektiğiniz miktardır.
- Faiz= Çektiğiniz ihtiyaç kredisi karşılığı bankanın size uyguladığı kredi faiz oranı’dır.
- Kredi Masrafları= Kredi kullanımında genelde bankaların aldığı ücret fakat bazı bankalar çeşitli dönemlerinde yaptıkları kampanyalarda bu ücreti almıyorlar.
- Vergi= Devletin aldığın ihtiyaç ve diğer kredilerdeki rakamdır.
İhtiyaç kredisi ödeme planı nasıl oluşturulur?
İhtiyaç kredisi taksitini anapara, faiz ve vergiler oluşturuyor. Devlet ihtiyaç kredilerinden BSMV ve KKDF ödemesi alınmaktadır. Kredinizin geri ödeme tablosunu oluşturulurken öncelikle vade ve tutara göre hesaplanan kredi taksit tutarı bulunup hesaplanıyor. Alınan kredi tutarının aylık faiz oranı ile çarpılması ile taksidin içindeki faiz miktarı, daha sonrada var ise bu faiz üstünden ödenecek vergi tutarı hesaplanıyor. En sonunda faiz ile vergi toplamı taksit tutarından çıkarılarak dan o ay ödenecek taksit içinden çıkarılarak anapara miktarı bulunuyor. Bir sonraki ayın ödemesi yapılacak taksit içerisinde faiz miktarı ise birinci ay içinde ödenen anapara tutarının alınan kredi tutarından çıkarılması ile elde edilen sayının yine kredi aylık faiz oranı ile çarpılması sonucu elde ediliyor. Geriye kalan işlemler tekrar edilerek vergiler bulunuyor. ihtiyaç kredinizi ödeme süresi boyunca bu işlemler kalan anapara üzerinden yeniden hesaplanıyor. Bu şekilde ödeme planının detayı oluşturuluyor. İhtiyaç kredisi başvurusu yapmadan önce bu detayı dikkatlice inceleyiniz.
Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Başvurusu
Ziraat Bankası’dan ihtiyaç kredisi çekmek isteyen müşteriler için farklı seçenekte bütün ihtiyaçlarınız için kredi paketleri sunulmuştur.Müşterilerine farklı kredi ödeme seçenekleri sunan banka müşterilerine ödeme konusunda yardımcı olmaya devam ediyor, 60 aya varan vadelerle krediniz ziraat bankasında;
- Tüketici Kredisi
- Bireysel Enerji Verimliliği Kredisi
- İmar Barışı Kredisi
- Tüketici Avans Kredisi
- İpotekli Bireysel Finansman Kredisi
- Kredili Mevduat Hesabı
- Eğitim Kredisi
- Dijital Kredi
seçenekleri kredi paketleri sunulmaktadır.
Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Başvurusu
Vakıfbank’ın sunduğu ihtiyaç kredilerine en iyi faiz oranları ile size lazım olan nakit ihtiyacınız için kredi alabilirsiniz. Maksimum 60 aya kadar geri ödeme imkanı sunan Vakıfbank’ın farklı türden amacınıza uygun kredi paketleri bulunmaktadır.
- Taksitli İhtiyaç Kredisi
- İpotek Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi
- Otomobil Rehni Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi
- Bireysel İş yeri Kredisi
- Arsa İpoteği Karşılığı Taksitli İhtiyaç Kredisi
seçenekleri kredi paketleri sunulmaktadır.
TEB İhtiyaç Kredisi Başvurusu
TEB bankasının sunduğu ihtiyaç kredileri nakit ihtiyaçlarınız için alternatif seçenekleri kredi tahsis edeceklere çözümler sunar. Bireysel yada kurumsal ihtiyaçlar için çeşitli kredi paketleri ile cazip avantajlı faiz oranları sunan TEB’ten 60 aya varan vadelerle kredi kullanarak geri ödemelerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. TEB tüketici kredisi ürünleri;
- İhtiyaç Kredisi
- Cepteteb İhtiyaç Kredisi
- Mağaza içi Kredisi
- Bireysel Finansman Kredisi
- TEB Pratik İhtiyaç Kredisi
- Arsa Kredisi
- PTT’den TEB Jet Kredi
kredi ürün paketleri bulunmaktadır.
Halk Bank İhtiyaç Kredisi Başvurusu
Devlet Bankası olan Halkbank geniş ihtiyaç kredisi paketleri seçenekleri ile avantajlı faiz oranları ile her türlü nakit ihtiyacınız için ihtiyaç duyduğunuz bireysel kredi imkanını siz müşterilerine kolaylıkla sağlar. Uzun vade seçenekleri sunan Halkbank’a kredinizi 60 aya varan vadelerle geri ödeme sağlayabilirsiniz. Halkbank ihtiyaç kredisi ürünleri;
- İmar Barışı Destek Kredisi
- Hızlı Kredi
- Vefa İhtiyaç Kredisi
- Mutlu Emekli İhtiyaç Kredisi
- Eğitim Kredisi
- Bireysel Destek Kredisi
- Dost İhtiyaç Kredisi
- Özel Sektör Çalışanlarına Destek Kredisi
destek kredi paketleri sunulmaktadır.