ref: refs/heads/v3.0

Kredi Borcu Olanlar Ev Kredisi Çekebilir Mi?

Kredi borcu olanların ev kredisi çekip çekemeyecekleri borç miktarlarına, kredi puanlarına ve yükümlü oldukları kredi sayılarına bağlıdır. Konut kredisi çekmeniz gerekiyorsa ve kredi borcunuz varsa nasıl bir yol izlemeniz gerektiği yazımızda yer alıyor.

Kredi Borcu Olanlar Ev Kredisi Çekebilir Mi?

Kredi borcu olan kişilerin konut kredisi çekmesi kişiden kişiye göre değişmektedir. Konut kredisi için bankaların verdiği onay; uygulanan parametrelere göre belirlenir. Parametrelerin başında ise, kişinin kullandığı kredi miktarı gelir. Kredi sayısından ziyade, çekilmiş olan kredi miktarı ve kişinin gelir durumu etkileyici olmaktadır. Her koşul uygunsa, kişi borcu olsa da yeniden ev kredisi çekebilir.

Kredi Kartı Borcu Olan Konut Kredisi Çekebilir mi?

Kredi kartı borcu olan kişilerin ev kredisi çekmesi borcun miktarına ve kişinin gelir durumuna bağlıdır. Bankalar kredi verirken şunlara dikkat eder:

  • Kişinin borç durumu ve ödeyebileceği gelir seviyesi,
  • Borçların ödenme düzeni,
  • Kişinin sahip olduğu konut ya da araçlar,
  • Geçmişten itibaren gelir seviyesindeki artış.

Şayet bu kriterler uygunsa, bankalar kredi borcu olan kişilere konut kredisi vermektedir. Ancak aylık gelir bu noktada önemlidir. Eğer kişinin aylık 2 Bin TL kredi borç ödemesi varsa ve kişi 4 Bin TL maaş alıyorsa, kredi çekebilmesi söz konusu değildir.

Emekli 2 Kredi Çekebilir mi?

Emeklilerde 2 kredi çekme imkanı söz konusudur. Kredi çekerken, kredi sayısı değil; kredi miktarı önem teşkil eder. Eğer emekli vatandaş borçlarını düzenli olarak ödüyor ve ikinci çekeceği kredi gelir oranını ciddi anlamda düşürmüyorsa, kredi çekebilir. Örnek vermek gerekirse;

  • Emekli olan kişi 2 Bin TL alıyorsa ve aylık kredi ödemesi 300 TL ise,
  • İkinci çekeceği kredi ödemesi de 300 TL ya da biraz üstü olabilir.
  • Ancak maaşın yüzde ellisinden fazlası ödemelere gidiyorsa, banka kredi vermeyebilir.
  • Emekliye Ev Kredisi yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Konut Kredisinin Üstüne Kredi Çekilir mi?

Konut kredisinin üstüne kredi çekme mümkündür. Tüm bankalar kredi verirken, kişinin gelir durumu ve ödeme durumuna bakar. Şayet ilk kredi düzenli olarak ödeniyor ve kişinin gelir düzeyi 2. Krediyi çekmeye uygunsa, kredi üzerine yeniden kredi çekilmesi mümkündür.

Ev Kredisi Nasıl Çıkar?

Konut kredisi almak için tüm bankalar aynı kurallara dikkat etmektedir. Faiz oranları her bankada farklı olsa da kişinin ev kredisi çekebilmesi için aylık düzenli bir geliri olması ve ev borcunu kapatabileceğini ispat etmesi gerekmektedir.

  • Ev kredisi çekebilmek için kişinin kredi notunun uygun olması gerekmektedir.
  • Ev kredisinda aylık olarak maaşının büyük kısmının aileye ya da kişiye kalacak şekilde ödeme planı yapılmaktadır.
  • Ödeme planına uyabilecek kişiler, kredi analizi ve ödeme geçmişinden seçilir ve kişiye kredi çıkar.
  • Kişinin kara listede olması ya da hacizde olması durumlarında konut kredisi verilmemektedir.

Öğrenim Kredisi Borcu Olan Kredi Çekebilir mi?

KYK borcu olanlar için kredi çekmek mümkündür. Öğrenci kredisi öderken kişilerin çekebileceği kredi ise ihtiyaç kredisi olmaktadır. Ancak kredi başvurusunun olumlu geçmesi için kişilerin kredi başvurusu yaparken dikkat etmesi gerekenler:

  • Finansal sicil,
  • Ödeme geçmişi,
  • Kredi notu,
  • Risk raporu olmaktadır.

Bu detayları bankaya gitmeden önce analiz etmeniz ve buna uygun miktarlarda kredi talebinde bulunmanız, kredi onaylanması için oldukça önemlidir.

İhtiyaç Kredisini Konut Kredisine Çevirme

İhtiyaç kredisini ev kredisine çevirmek söz konusu değildir. İhtiyaç kredisi ve ev kredisi prosedürleri tamamen farklıdır. Bundan dolayı tüm borçları farklı borca çevirmek söz konusu olmaz. Ancak ihtiyaç kredisinin üzerine uygun koşullarda konut kredisi çekilebilir. Çekilen konut kredisi ile ihtiyaç kredi borcu kapatılıp, tek bir borcun kapatılması sağlanabilir.

[benzeryazi]

Konut ve İhtiyaç Kredisi Aynı Anda Çekilebilir mi?

Ev ve ihtiyaç kredisini aynı anda çekmek mümkün olsa da önerilmemektedir. Bankalar iki ya da daha fazla krediyi aynı kişiye verebilmektedir. Bu noktada kredi sayısından ziyade, kişinin gelir ve borç durumu önem teşkil eder. Konut ve ihtiyaç kredisine aynı anda ihtiyacı olan kişilerin öncelikli olarak ihtiyaç kredisi çekmesi ve daha sonra konut kredisine başvurması önerilmektedir.

Konut Kredisi En Az Ne Kadar Alabilirim?

Konut kredisi hesaplama işlemleri aynı hanede yaşayan kişi sayısına ve gelir durumuna göre belirlenir. Örnek vermek gerekirse, evli bir çift konut kredisi için başvuracaksa, ikisinin de geliri göz önünde bulundurulur, bu sayede daha fazla kredi çekilebilir. Konut kredisi için aylık ödemeler, kişinin gelirinin en fazla%50’si olabilir. %50 genellikle hanede çalışan kişilerin sayısına göre bu kadar yükseğe çıkar. Genellikle maaş ve gelir oranlarına göre kişinin aylık ödemesi maaşının %30’u olacak şekilde hesaplanır.

Kredili Evin Üzerine Kredi Çekilir mi?

Kredili evin üzerine yeniden kredi çekmek mümkündür. Bankalar birden fazla defa kredi verebilir. Ancak bunun için önemli olan; iki kredi ödemesinin aylık toplamının kişinin maaşının %50’sini geçmemesidir. Kişinin çektiği kredi oranı ne kadar fazla ise, aylık ödeme miktarı da o kadar artar. Buna göre 2. Krediyi ödeyebilme şansı düşer. Gelir oranları, ikinci kredide etkileyici olmaktadır.

İpotekli Ev Kredisinin Üzerinden Kredi Çekilir mi?

İpotekli ev üzerine kredi çekmek için aynı bankayı kullanabilir ya da farklı bir bankayı tercih edebilirsiniz. Evin üzerine konulan 2. İpotek ile yeniden kredi almak mümkündür. Bankalar bu konudaki prosedürleri ise birbirinden farklıdır. Öncelikli olarak:

  • krediyi çekmek için iki kredinin düzenli olarak ödenebileceğini ifade eden bir gelir beyanında bulunulması gerekmektedir.
  • Bankanın kabul etmesi durumunda 2. İpotek verilir.

Ev Tapusu ile Kredi Çekme

Ev tapusu ile kredi başvurusu yapılabilmektedir. Ancak bu kredi; konut kredisi olarak değil, ipotekli ihtiyaç kredisi şeklinde çekilebilmektedir. Bunun sebebi ise konut kredisinin sadece bankaların yeni ev alımı aşamasında verdikleri kredi türü olmasıdır. Bu sebeple de kendi eviniz üzerinde konut kredisi çekmeniz mümkün olmasa da nakit ihtiyacını karşılamak için kendi evinize ipotek koydurmanız mümkün olmaktadır.

Aynı Eve 2 Konut Kredisi

Aynı ev için 2 kredi çekmek mümkündür. Aynı evde yaşayan iki hane halkı, aynı ev için iki farklı konut kredisi çekebilmektedir. Bir kişinin aynı eve iki kredi çekmesi mümkün değildir. Ancak evde yaşayan abla, kardeş, eş, anne ya da baba aynı ev için 2. Konut kredisini çekebilmektedir.

En Uygun Kredi

En düşük faiz oranları bankadan bankaya göre değişmektedir. Devlet bankaları genellikle çok daha düşük faiz oranları uygulamaktadır. En uygun kredi ürünleri ise:

  • ING Bank İhtiyaç Kredisi Faiz oranları %1,79,
  • Finansbank Acil İhtiyaç Kredisi Faiz oranları %2,04,
  • Akbank İhtiyaç Kredisi Faiz oranları %2,32

Ev İpotekli İhtiyaç Kredisi 120 Ay

Ev ipotekli olan ihtiyaç kredisi bazı bankalar tarafından verilmektedir. Bunlar:

  • Ziraat Bankası genel ihtiyaçlar için %80 kredi vermektedir.
  • Garanti Bankası evini gösteren kişilere mortgage verilmektedir.
  • Vakıflar Bankası, ipotek karşılığı taksitli kredi vermektedir.
  • TEB
  • Halkbank
  • Ev İpotekli Kredi Veren Bankalar yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Konut Kredisi

Ev kredisi konut almak için bankalar tarafından verilen ve genel olarak en düşük faiz oranları ile alınabilecek kredilerin başında gelmektedir. Konut kredisi için her banka farklı faiz oranları sunmaktadır.

  • Garanti Bankası faiz oranları %1,81
  • Yapıkredi Bankası faiz oranları %1,80
  • ICBC Bankası faiz oranları %1,60

Bankaların yanında devlet destekli konut kredisi için: https://yenikrediler.com/devlet-konut-kredisi-nasil-alinir/ bağlantısından bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Gelir Belgesiz Konut Kredisi dedi ki:

    Konut kredisi çekmek isteyenlere gelir belgesiz en düşük faizli ev kredisi verilir.